top of page

Colostrum

Colostrum (mlezivo) je velmi rafinovaný patent přírody. Je první tekutinou, kterou dítě/mládě po porodu přijímá a která dokáže „nastartovat“ jeho imunitní systém.

Jako nejdostupnější zdroj se používá kolostrum bovinní – hovězí, které je z více než 99% podobné lidskému kolostru, ale obsahuje až 40ti násobně vyšší koncentraci obranných látek než kolik je v lidské krvi. V hovězím colostru je ukryto milionkrát více imunitních informací než v colostru lidském. Lidský novorozenec bez podání kolostra po porodu přežije, novorozený přežvýkavec bez kolostra do týdne uhyne. Telátka totiž nedostávají skrze placentu imunoglobuliny, tudíž na život po porodu jsou zcela nevybavená. Colostrum je pro tele zcela nezbytné pro přežití.

Colostrum je látka, která je v přírodě zcela ojedinělá – obsahuje imunoglobuliny, aminokyseliny a růstové faktory, které zaručují zdravý vývoj, rovnováhu v organismu a podporu pevného imunitního systému.

Své užití najde při alergiích, k posílení imunity, při rekonvalescenci po úrazech, operacích, k regeneraci tkání, v případě chronických zánětů a autoimunitních reakcích organismu. Vhodné i u bolestí nejasného původu. Colostrum obsahuje protizánětlivé látky, které dokáží tlumit zánět i bolest. Zároveň růstové faktory působí na obnovu buněk v kostní i chrupavčité tkáni. Colostrum obsahuje i protilátky nebezpečných bakterií Escherichia Coli, Salmonella, Streptococcus, Staphylococcus a Cryptosporidia. Pokud není náš imunitní systém dostatečně chráněn, je organismus těmito bakteriemi reálně ohrožen. Díky svému složení a svým funkcím má Colostrum velmi příznivé podpůrné účinky na lidský organismus.

Své uplatnění má i při sportu, jako legální doping, je známo, že podporuje vyšší výkon, unožňuje vyšší počet tréninkových jednotek i nárůst svalové hmoty.

Velmi rychle zastaví počínající zánět močových cest, bolestí v krku, nachlazení. Mám osobní zkušenost a mohu jen doporučit. Pokud je potřeba užíváme celá rodina.

A jak se zorientoat na českém trhu? Musí být za studena zpracované, nesmí být pasterizované. Prodávající by Vám měl být schopen ukázat certifikáty kvality a nejlépe patent na technologii výroby.

Pokud Vás zajímá colostrum v nejvyšší bio kvalitě napište mi nebo zavolejte, do konce října je možné ho koupit za jedinečnou cenu.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Sledujte mne
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Vyhledávání
Archiv

 Nature by Andy

 - voňavá cesta ke zdraví
bottom of page