top of page

Mail od zdravotní sestry Petry ...

Přišel mi krásný mail od zákaznice Petry. BEMER si koupila v červenci 2017. K jejím zkušenostem není co dodat. Zpětná vazba mi vždy dodá chuť a sílu jít dál:

Dobrý den Andreo,

posílám Vám foto nohou mé maminky,která má dlouhodobě chronickou žilní insuficienci..

První 2 fotky jsou z 6.8.2017 a ta poslední je vyfocená dnes po celkem 8 aplikacích na "dece" a s aplikátorem na pravou nohu. Je to neuvěřitelné!!!!!

Také píšu první vlastní zážitky s Bemrem¨

Po týdnu používání se mi úplně upravila má "necitlivost" pravého palce na noze,který jsem,pravděpodobně v důsledku neuropathie při mé cukrovce,často téměř necítila,nebo mě brněl.Někdy jsem měla i pocit,že je přechodně jakoby "mrtvý"To je však pryč!!!!

Přikládám si pravidelně i aplikátor na slinivku,která mě někdy i každý den "dloube"-nyní jsem měla 8 dní úplně klid-ozvala se trochu až dnes,ale za tím stojí určitě včerejší grilování

Jinak synátorové i manžel na tom "leží" taky pravidelně

A moc se to líbí našim pejsánkům....vzhledem k tomu,že nás okupují při aplikaci každého,tudíž mají "deku " tak 3 x denně...no ty budou prokrvený.

Díky, Petra

Chronická žilní nedostatečnost, nebo-li insuficience (CHŽI) je patofyziologický stav, při kterém jsou porušeny mechanismy návratu žilní krve z dolních končetin k srdci. Výsledkem je zvýšený žilní tlak v dolních končetinách, což se projevuje zpočátku jen nepříjemnými příznaky, jakými jsou pocit tíhy v nohou, únava nohou, pocit napětí, noční křeče, brnění a jiné další nepříjemné pocity.

Postupně dochází k přenosu žilního přetlaku i do malých cév a kapilár, což má za následek vznik otoku nohou, později i zhoršenou výživu kůže, přibývání pigmentací kůže, její oslabování a špatné hojení až po vznik bércového vředu žilního původu. Nepříjemné příznaky narůstají v průběhu dne, zvláště v teplém prostředí, a naopak se zmírňují nebo zcela mizí přes noc. Také ve dnech pracovního volna a o dovolené si tito lidé sami všimnou, že při větší pohybové aktivitě jejich obtíže vymizí.

Chronická žilní nedostatečnost se objevuje až u 50 % populace vyspělých průmyslových zemí a nepochybně souvisí s moderním stylem života, který je charakterizován nedostatkem pohybu, dlouhým sezením anebo dlouhým stáním při výkonu povolání. Mezi osoby, trpící tímto onemocněním, patří proto lidé, kteří většinu pracovního času sedí (bankovní úředníci, pokladní v hypermarketech, osoby pracující na počítači) nebo ti, kteří vykonávají práci ve stoje, která je spojená se zvedáním těžkých břemen (kuchaři, číšníci, prodavačky, kadeřnice, zubaři).

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Sledujte mne
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Vyhledávání
Archiv

 Nature by Andy

 - voňavá cesta ke zdraví
bottom of page